Kaj so in kako izgledajo Poppers?

Poppers so tekoča kemikalija (alkil nitriti), ki se prodajajo v majhnih stekleničkah, pod blagovnimi znamkami, kot so Liquid Gold in Bang Aroma.

Nitriti so bili nekoč uporabljeni kot zdravilo. Sir Thomas Lauder Brunton, škotski zdravnik, je pionirski amil nitrit razvil za zdravljenje angine pektoris, bolezen srca, ki ima za simtome bolečine v prsih in težko dihanje. Nitriti razširijo krvne žile, zaradi česar srce pridobi več kisika in s tem se bolečina zmanjša. Eden od (takrat) neželenih učinkov pa je bil vrtoglavica in vzhičenost. Kasneje so nitriti prišli v majhne steklene kapsule, ki so ob odprtju spustili določen zvok, zato so se začeli imenovati Poppers.

Pogosto se prodajajo kot “arome za prostore”, in “čistilci za usnje”, vendar se dejansko ne uporabljajo na ta način. Lahko jih najdemo v trgovinah za odrasle, diskotekah in na spletu.

Kakšen okus in vonj imajo Poppers?

Poppers imajo zelo močan vonj. Namenjeni so samo za vdihavanje, ne smejo se dotikati kože ali uživati. So torej inhalanti.

Kakšen je občutek po inhaliranju Poppersov?

Poppers povečajo pretok krvi v telo, uporabniki pa posledice inhaliranja opisujejo kot:

  • Prijetna vrtoglavica, ki traja nekaj minut
  • Občutek euforije
  • Povečana želja po seksu
  • Občutljivost kože
  • Sproščenost

Zaradi večjega preotka krvi Poppers omogočijo sproščene stene anusa in vagine, zato ga nekateri ljudje inhalirajo pred ali med seksom.

Nekateri ljudje tudi pravijo, da Poppers omogočijo tudi močnejšo erekcijo, njihovi orgazmi pa so bolj intenzivni.

Trajanje

Kako dolgo trajajo učinki in zdravilo ostane v vašem sistemu, je odvisno od tega, koliko ste ga inhalirali, vaše teže in starosti, ali ste prej pojedli kaj hrane in kakšne druge droge ste morda vzeli.

Običajno trajanje učinkov Poppers arom traja samo nekaj minut, dovolj, da se obseba sprosti in prepusti.