Najboljši način za krepitev zdravja penisa in izboljšanje erekcije? Hrana!

Kako pogosto ob hranjenju pomislite, kako določena hrana vpliva na specifične dele telesa, ne samo na vaše počutje in želodec? Če bi vedeli, da sta avokado in korenje dobra za izboljšanje erekcije in zdravja penisa – ali ju ne bi uživali pogosteje?

V nadaljevanju prispevka bomo navedli 5 živil, ki so dobra za vaše spolno zdravje in vam posledično pomagajo pri doseganju daljše in čvrstejše erekcije.

1. Špinača za povečanje ravni testosterona

Špinača je delovala za Popaja, pomagala pa bo tudi vam. Špinača je namreč super vir folata, ki izboljša pretok krvi. Folna kislina ima ključno vlogo pri moški spolni funkciji, pomanjkanje folne kisline pa je povezano z erektilno disfunkcijo.

Poleg tega špinača vsebuje pošteno količino magnezija, ki prav tako pomaga izboljšati in spodbuditi pretok krvi. Dokazano je bilo tudi, da magnezij povečuje raven testosterona, moškega spolnega hormona.

2. Skodelica kave na dan za boljši seks

Vaša jutranja skodelica kave vam bo omogočila boljšo erekcijo!

Študije so pokazale, da lahko pitje dveh do treh skodelic kave na dan prepreči erektilno disfunkcijo. To je zahvaljujoč kofeinu. Kofein namreč poskrbi za izboljšanje krvnega pretoka s sprostitvijo penilnih arterij in mišic, kar vodi v močnejšo erekcijo.

3. Izboljšajte svoj libido z avokadom

Azteki so že vedeli, da so drevo avokada poimenovali “drevo testisov”.

Avokado je odličen vir zdravih maščob, kalija in vitaminov. Vsebuje tudi velike količine vitamina E in cinka. Cink zvišuje ravni prostega testosterona v telesu, kar vodi do boljše erekcije, vitamin E pa izboljša kakovost sperme.

4. Čili za vročino v spalnici

Študije so pokazale, da imajo moški, ki uživajo začinjeno hrano, višje ravni testosterona.

Kapsaicin, ki ga najdemo v čiliju, sproži sproščanje endorfinov – hormonov sreče, ki izboljšajo libido. Kapsaicin prav tako sprošča arterije, to pa izboljša pretok krvi v penis. To ima za posledico bolj čvrsto erekcijo.

5. Korenje za boljšo plodnost

Želite izboljšati število spermijev? Potem morate zagotovo pojesti več korenja!

Ta superhrana lahko poveča število semenčic in izboljša njihovo gibljivost (zmožnost plavanja semenčic). Raziskave kažejo, da je to posledica karotenoidov, ki jih najdemo v korenju. Kartenoidi sicer korenju dajejo značilno oranžno bravo.

Prav tako korenje pomaga pri preprečevanju erektilne disfunkcije. S pojavom slednje sta povezana tudi nizka raven kalija in zmanjšana raven vitamina E. Tudi zoženje krvnih žil, ki ovirajo nemoteno prekrvavitev, je lahko eden od razlogov za to stanje. Korenje vsebuje dobro količino kalija in vitamina E, kar pomeni, da je dobro za vašo erekcijo.